Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerade rödbetsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Biffarna blir vackert röda med finhackade rödbetor i smeten. Gott blir det också - särskilt när man gratinerar biffarna med lite fårost. Tycker man inte om fårost, välj en annan ostsort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten över ströbröd och potatismjöl och låt det svälla 10 minuter.
  2. Blanda färs, rödbetor, gul lök, ägg, salt och peppar.
  3. Forma 12 biffar ca 1 cm tjocka. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna 2-3 min per sida på medelstark värme. Vispa ur pannan med vatten. Smula i buljongtärningen, tillsätt soja och koka upp.
  4. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Smula över fårosten och gratinera dem 5-10 min i 250º.
  5. Servera biffarna med kokt potatis, sky, sallad och stora kapris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.