Den här klassiska franska rätten är en luftig delikatess som elegant pöser upp i portionsskålar. En utmärkt liten förrätt på egen hand eller som tillbehör till kött.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram fyra portionsformar som rymmer 2 ½ dl och smörj dem med smör. Strö 1 msk parmesanost i varje form.
- Smält 50 g smör i en gryta som rymmer 2 liter. Vispa ner mjölet och vispa till en slät redning. Rör ner mjölken lite i taget. Tillsätt senapspulver, salt och kajennpeppar och hetta upp. Låt sjuda sakta 1 minut och vispa hela tiden tills såsen har tjocknat. Ta av från värmen.
- Lägg äggulorna i en skål och vispa upp dem. Rör ner lite av såsen i äggulesmeten. Vispa sedan ner smeten i såsen. Häll smeten i en skål och ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna hårt med elvisp i en bunke 3-5 minuter. Vänd ner hälften av äggvitorna i sufflésmeten. Vänd ner osten och sedan resten av äggvitorna.
- Fördela smeten i formarna. Strö 1 msk parmesanost över varje form. Ställ i ugnen och baka 20-30 minuter. Ta ut formarna och servera genast, gärna med några bitar frukt till.
Publicerat den
9 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar