Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostsufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här klassiska franska rätten är en luftig delikatess som elegant pöser upp i portionsskålar. En utmärkt liten förrätt på egen hand eller som tillbehör till kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram fyra portionsformar som rymmer 2 ½ dl och smörj dem med smör. Strö 1 msk parmesanost i varje form.
  2. Smält 50 g smör i en gryta som rymmer 2 liter. Vispa ner mjölet och vispa till en slät redning. Rör ner mjölken lite i taget. Tillsätt senapspulver, salt och kajennpeppar och hetta upp. Låt sjuda sakta 1 minut och vispa hela tiden tills såsen har tjocknat. Ta av från värmen.
  3. Lägg äggulorna i en skål och vispa upp dem. Rör ner lite av såsen i äggulesmeten. Vispa sedan ner smeten i såsen. Häll smeten i en skål och ställ åt sidan.
  4. Vispa äggvitorna hårt med elvisp i en bunke 3-5 minuter. Vänd ner hälften av äggvitorna i sufflésmeten. Vänd ner osten och sedan resten av äggvitorna.
  5. Fördela smeten i formarna. Strö 1 msk parmesanost över varje form. Ställ i ugnen och baka 20-30 minuter. Ta ut formarna och servera genast, gärna med några bitar frukt till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.