Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostsufflé med karamelliserade valnötter, honung och fikon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig kombination av varm ostsufflé, krispiga valnötter och färska fikon som rundas av med flytande honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll sockret i en torr stekpanna. Tillsätt vattnet och koka det till en ljus karamell. Vänd ner valnötterna och häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper. Peta isär nötterna med en gaffel. Om det är svårt så kan man hacka nötterna grovt är det har svalnat.
  2. Sufflé: Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 4 portionsformar, ca 10 cm i diameter, med smör.
  3. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och koka upp det under kraftig vispning. Dra av kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något. Vispa i äggulor, salt, maizena och finriven ost. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål och vänd ner dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Grädda suffléerna i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Servera dem omgående.
  4. Skär upp fikonen i klyftor och servera flytande honung och karamelliserade valnötter till suffléerna som ska serveras direkt från ugnen. Tänk på att de sjunker ihop efter några minuter. Pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.