Thailands nationalrätt är god, mättande och lite festlig.
Tofu tål riktigt hög värme, så du behöver inte vara rädd att den blir bränd.
Glutenfri och laktosfri.
Instruktioner
- Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Skär tofun i 1 cm stora tärningar och vänd runt i majsmjölet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till fin färg. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Pad thai-sås:
Häll alla ingredienser till såsen och rör om.
- Skala och grovriv morötterna. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlar, morötter, salladslök och böngroddar ca 2 minuter. Tillsätt tofun och häll över såsen. Vänd runt och smaka av med salt eller fisksås.
- Servera med koriander, jordnötter, eventuellt chili och limeklyftor.
Publicerat den
29 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar