Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pad thai med tofu

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Thailands nationalrätt är god, mättande och lite festlig. Tofu tål riktigt hög värme, så du behöver inte vara rädd att den blir bränd. Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär tofun i 1 cm stora tärningar och vänd runt i majsmjölet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till fin färg. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  3. Pad thai-sås: Häll alla ingredienser till såsen och rör om.
  4. Skala och grovriv morötterna. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlar, morötter, salladslök och böngroddar ca 2 minuter. Tillsätt tofun och häll över såsen. Vänd runt och smaka av med salt eller fisksås.
  5. Servera med koriander, jordnötter, eventuellt chili och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.