Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronrutor med salta cashewnötter

 
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Söta päron och salta cashewnötter är en ljuvlig smakkombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och blanda det med havregrynen. Låt det stå och svälla en stund. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
  3. Tillsätt filmjölk, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och havregrynsblandningen. Rör ihop allt till en smet och häll den i en smord och bröad långpanna ca 29x33 cm.
  4. Skala och skiva päronen och lägg dem i två-tre rader ovanpå smeten. Strö över grovhackade nötter och grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter.
  5. Servera gärna kakan med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.