Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternacka- och hasselnötsmuffins

 
Skriv ut

Morotskaka är mycket populärt men få har tänkt tanken att använda palsternacka på samma sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 grader. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg och sikta ned mjöl och kanel. Rör till en slät smet. Rör sedan ned palsternackan och hasselnötterna. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka mitt i ugnen i 15-18 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem och lägg dem på galler för att svalna.
  2. Glasyr: Rör philadelphiaosten mjuk, rör sedan ned citronskal och saft. Blanda ned florsocker efter smak.
  3. Bred ut glasyren på muffinsarna och garnera med de hackade hasselnötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.