Muffins med banan, choklad och hasselnötter. MUMS!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Rosta hasselnötterna i ugnen i 5-10 min (passa dem så att de inte bränns. Skaka plåten de ligger på några gånger). Ta bort de skal som går att få bort, grovhacka.
- Blanda i en bunke: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel med varandra. Häll därefter i mörk choklad och hasselnötter. I nästa bunke blandar du smör, socker och sirap och vispar pösigt. Blanda i äggen, ett i sänder. Om det skär sig gör det inget. De smakar likadant. Därefter blandar du i yoghurten, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Rör bara precis ihop det, inte mer.
- Ställ bunken i kylskåp i en halvtimme (kan stå flera timmar. Om du vill överraska med nygjorda muffins kan du baka på morgonen och äta först på kvällen).
- För snyggast form: sätt pappersformar inuti en teflonmuffinsform eller annan liknande. Dessutom slipper du diska. Grädda tills de känns klara eller ser klara ut (15-20 min). Prova med en sticka.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar