Det finns hur många varianter på vår kära falukorv som helst, här är ännu ett.
Instruktioner
- Skär falukorven i skivor på längden, ca 5 cm långa.
- Vispa upp ägget med allkrydda, senap och salt.
Blanda ströbrödet med sesamfröna.
Lägg det uppvispade ägget och ströbrödsblandningen i varsin djup tallrik.
Panera korven, först i äggblandningen sen i ströbrödet.
- Stek den i jordnötsolja i inte alltför het panna till de tar färg.
- Lägg upp korven på serveringsfat.
- Woka upp böngroddarna i pannan efter att du har korven klar.
- Servera den panerade falukorven med potatismos, böngroddar ,samt gröna ärtor.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag serverade med en currysås.
Mycket gott!! Vi kommer att göra denna rätt fler gånger.
Gott och annorlunda mot vanlig falukorv.