Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad falukorv

(3 kommentarer)  
Panerad falukorv Panerad falukorv
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns hur många varianter på vår kära falukorv som helst, här är ännu ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär falukorven i skivor på längden, ca 5 cm långa.
  2. Vispa upp ägget med allkrydda, senap och salt. Blanda ströbrödet med sesamfröna. Lägg det uppvispade ägget och ströbrödsblandningen i varsin djup tallrik. Panera korven, först i äggblandningen sen i ströbrödet.
  3. Stek den i jordnötsolja i inte alltför het panna till de tar färg.
  4. Lägg upp korven på serveringsfat.
  5. Woka upp böngroddarna i pannan efter att du har korven klar.
  6. Servera den panerade falukorven med potatismos, böngroddar ,samt gröna ärtor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • evaldo 1 september 2008

    Jag serverade med en currysås.

  • wiklund73 10 juni 2009

    Mycket gott!! Vi kommer att göra denna rätt fler gånger.

  • eli-jon@hotmail.com 22 februari 2011

    Gott och annorlunda mot vanlig falukorv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.