Hel laxfilé som toppas med en krämig och läcker kronärtskocksröra med sardeller. En riktig partyrätt som går snabbt att göra!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg laxsidan på en bakpappersklädd plåt. Salta och peppra. Häll av kronärtskockshjärtana i ett durkslag. Lägg dem på en stor skärbräda och hacka grovt tillsammans med örterna och sardellerna (spara lite dill till dekoration). Tvätta citronen och riv skalet. Skala vitlöken och riv den. Lägg allt i en skål och blanda i citronskal och riven vitlök.
- Vänd i senap och majonnäs, använd bara så mycket majonnäs att det håller ihop. Smaka av med salt och peppar och bred ut röran över laxen. Skär citronen som du rev skalet av i mycket tunna skivor och lägg dem över laxen i ett fint mönster. Baka i ugnen i ca 20 minuter.
- Garnera med resterande dillkvistar och servera gärna kokt potatis till.
Publicerat den
9 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar