Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Partylax med kronärtskocksröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hel laxfilé som toppas med en krämig och läcker kronärtskocksröra med sardeller. En riktig partyrätt som går snabbt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg laxsidan på en bakpappersklädd plåt. Salta och peppra. Häll av kronärtskockshjärtana i ett durkslag. Lägg dem på en stor skärbräda och hacka grovt tillsammans med örterna och sardellerna (spara lite dill till dekoration). Tvätta citronen och riv skalet. Skala vitlöken och riv den. Lägg allt i en skål och blanda i citronskal och riven vitlök.
  3. Vänd i senap och majonnäs, använd bara så mycket majonnäs att det håller ihop. Smaka av med salt och peppar och bred ut röran över laxen. Skär citronen som du rev skalet av i mycket tunna skivor och lägg dem över laxen i ett fint mönster. Baka i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Garnera med resterande dillkvistar och servera gärna kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.