Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionerad sommarsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig sallad med jordgubbar, avokado, chévre, machésallad och mandel, smaksatt med passionsfrukt. Kan det bli mer sommar än så?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dressingen: Dela och gröp ur passionfrukterna. Lägg fruktköttet i en liten kastrull och låt koka upp. Ta från värmen och lägg fruktköttet i en finmaskig sil. Pressa och skrapa igenom fruktköttet med baksidan av en sked.
  2. Blanda passionfruktspurén med vinäger och olivolja. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Skölj machésalladen och skaka den torr. Snoppa och dela jordgubbarna. Dela, skala och skär avokadon i klyftor, pressa över lite citronsaft så mörknar den inte. Skär mandeln i flisor på längden, skär getosten i skivor.
  4. Blanda salladens alla ingredienser och lägg i en stor burk med lock. Ta med passionsfruktsdressingen i en separat burk och ringla över den när det är dags att äta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.