En härlig sallad med jordgubbar, avokado, chévre, machésallad och mandel, smaksatt med passionsfrukt.
Kan det bli mer sommar än så?
Instruktioner
- Börja med dressingen:
Dela och gröp ur passionfrukterna. Lägg fruktköttet i en liten kastrull och låt koka upp. Ta från värmen och lägg fruktköttet i en finmaskig sil.
Pressa och skrapa igenom fruktköttet med baksidan av en sked.
- Blanda passionfruktspurén med vinäger och olivolja. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Skölj machésalladen och skaka den torr.
Snoppa och dela jordgubbarna. Dela, skala och skär avokadon i klyftor, pressa över lite citronsaft så mörknar den inte.
Skär mandeln i flisor på längden, skär getosten i skivor.
- Blanda salladens alla ingredienser och lägg i en stor burk med lock.
Ta med passionsfruktsdressingen i en separat burk och ringla över den när det är dags att äta.
Publicerat den
29 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar