Njut av varje tugga av de här pastarosetterna som är täckta med mustig tomatsås med smak av bacon och vitlök.
424 kcal/portion
Instruktioner
- Hacka löken. Skölj, skala och riv moroten. Strimla basilikan. Lägg bacon och lök i en tjockbottnad kastrull. Pressa ner vitlöken och låt fräsa under omrörning 3-4 minuter tills löken börjar mjukna.
- Tillsätt riven morot, krossade tomater, oregano och basilikastrimlor. Koka upp, sänk värmen och lägg på locket. Låt sjuda ca 20 minuter tills såsen börjar tjockna. Rör om då och då.
- Koka pastan i en kastrull med rikligt med vatten enligt förpackningens anvisning. Skiva tunna bitar parmesanost med hjälp av en potatisskalare.
- Låt pastan rinna av och rör försiktigt ner pastan i tomatsåsen. Se till att all pasta täcks av såsen. portionera upp på fyra varma tallrikar och garnera med basilikablad och parmesanskivor.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott. Rekommenderar varmt att använda krossade tomater kryddat med vitlök och örter:-)