Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med bacon och vitlökssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av varje tugga av de här pastarosetterna som är täckta med mustig tomatsås med smak av bacon och vitlök. 424 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken. Skölj, skala och riv moroten. Strimla basilikan. Lägg bacon och lök i en tjockbottnad kastrull. Pressa ner vitlöken och låt fräsa under omrörning 3-4 minuter tills löken börjar mjukna.
  2. Tillsätt riven morot, krossade tomater, oregano och basilikastrimlor. Koka upp, sänk värmen och lägg på locket. Låt sjuda ca 20 minuter tills såsen börjar tjockna. Rör om då och då.
  3. Koka pastan i en kastrull med rikligt med vatten enligt förpackningens anvisning. Skiva tunna bitar parmesanost med hjälp av en potatisskalare.
  4. Låt pastan rinna av och rör försiktigt ner pastan i tomatsåsen. Se till att all pasta täcks av såsen. portionera upp på fyra varma tallrikar och garnera med basilikablad och parmesanskivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 23 november 2009

    Jättegott. Rekommenderar varmt att använda krossade tomater kryddat med vitlök och örter:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.