Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med saffransräkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rätten blir godast med räkor man skalar själv, men är det riktigt bråttom kan färdigskalade, djupfrysta räkor vara ett alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på rikligt med vatten till pastan.
  2. Skala räkorna. Ansa och skiva purjolöken, men ta inte med det allra översta gröna. Fräs purjon i matfett i en kastrull på medelvärme 3-4 minuter. Tillsätt vitlöken.
  3. Stöt gärna saffran tillsammans med saltet i en mortel.
  4. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Blanda ned räkorna i purjolöken och låt dem fräsa lätt. Tillsätt sedan saffran, salt, crème fraîche och peppar. Värm, men var extra försiktig om du använder lätt crème fraîche eftersom den lätt kan gryna sig.
  5. Blanda allt med den väl avrunna pastan och servera direkt. Bjud sallad eller tomater till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Morjas 26 april 2009

    Sjukt god rätt. Otroligt bra passar allt samman. Provade med färsk pasta och detta blev helt fenomenalt och smakerna balanserar varandra på ett mycket bra sätt. /MVH Tobias

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.