Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasallad med grillad ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga en matig pastasallad med gott grönt och kryddig chili. Till det grillar du några skivor halloumiost som marinerats i färskpressad limesaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spola den sedan kall under rinnande vatten.
  2. Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor, lägg dem på en tallrik och häll på olivoljan och limesaften. Vänd osten så att den marineras runtom.
  3. Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten, ca 3 min. Häll bort kokvattnet och häll på kallt vatten.
  4. Dela tomaterna, kärna ur chilin och skär den tunt. Skiva rödlöken och vitlöken tunt.
  5. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och fräs bönorna några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna, utom hallouminiosten och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hetta upp en grill- eller stekpanna. Lägg i osten. Grilla tills den får färg, passa så att den inte bli bränd. Salta, peppra och servera direkt, annars blir osten seg och tråkig. Lite bröd hör till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.