Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlovarulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En klassisk nyzeeländsk Pavlovatårta på nytt sätt. Gör en smaskig rulltårta av maräng och fyll med friska jordgubbar och grädde. En underbart god delikatess!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vik upp kanterna på pappret så att det bildas en form. Klipp jack i hörnet så går de lättare att forma.
  2. Vispa äggvitorna med ättikan i en torr skål tills konsistensen blir som ett fast skum.
  3. Tillsätt lite socker i taget medan du fortsätter att vispa. När hälften av sockret är nervispat blandas resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker.
  4. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget. När allt socker är nervispat och det är ett hårt skum breds smeten ut på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter, tills ytan fått lite färg.
  5. Sockra på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret den bakats på. Låt svalna.
  6. Vispa grädden hårt, blanda ner socker och bred grädden över den avsvalnade kakan. Dela jordgubbarna i mindre bitar och fördela dem på kakan.
  7. Rulla samman kakan från långsidan. Rulla den ganska löst. Lägg över rullen på ett serveringsfat och dekorera med kiwi. Servera gärna jordgubbar och blåbär vid sidan om.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LizzyElisabeth 30 november 2009

    Hoppas att det är okej attjag lägger till en bild till ditt goda recept...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.