Smaskig rulltårta av maräng, fylld med jordgubbar och grädde. Räcker till ca 8-10 bitar
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vik upp kanterna på pappret sa att det bildas en form. Klipp jack i hörnen så går det lättare att forma.
- 2. Vispa äggvitorna med ättikan i en skål, tills konsistensen blir som fast skum.
- 3. Tillsätt lite socker i taget medan du fortsätter att vispa. När hälften av sockret är nervispat blandas resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker.
- 4. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget. När allt socker är nervispat och det är ett hårt skum, breds smeten ut på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter, tills ytan fått lite färg.
- 5. Sockra på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret den bakats på. Låt svalna.
- 6. Vispa grädden hårt, blanda ner socker och bred grädden över den avsvalnade kakan. Dela jordgubbarna i mindre bitar och fördela doem på kakan.
- 7. Rulla samman kakan från långsidan. Rulla den ganska löst. Lägg rullen på ett serveringsfat och dekorera med skivad kiwi.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar