170 kalorier per portion
Rullen är glutenfri och fettsnål och passar därför till de flesta.
Instruktioner
- Värm ugnen till 150 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna 25x35 cm.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa i sockret och tillsätt vaniljsocker, vinäger och maizena och fortsätt att vispa tills smeten är tjock och blank.
- Bred ut marängsmeten i långpannan.
Grädda i ugnen 45 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt marängen stå kvar ytterligare ca 15 minuter.
- Stjälp upp marängen på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort papperet som den gräddades på. Låt marängen kallna.
- Bred ut mini fraiche över kakan och strö över bären.
Om de har varit frysta, tina dem i en sil så vätskan rinner av. Rulla marängen från långsidan om fyllningen.
- Skär den i 8 skivor och servera.
Publicerat den
13 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar