Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispiga fettsnåla sesamcrackers

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Lätta att göra, ingen jäsning och fettsnåla. Passar som tilltugg till bl a skinka, ost och korv. Det blir ungefär 50-60 st av en sats.

Ingredienser

Instruktioner

Sikta vetemjöl i en skål. Skär smöret i små bitar och tillsätt det tillsammans med frön och salt . Spara lite sesamfrön till garnering. Häll i den värmda mjölken eftersom du blandar. Knåda tills du får en slät deg. Sätt ugnen på 225º och lägg bakplåtspapper på en plåt. Knåda degen lite mer i några minuter och dela den sen i 4 bitar och kavla ut dem till ca 2-3 mm tjocklek. Stansa ut runda degplattor ca 5 cm i dia med ett glas eller kopp. Lägg de små runda degplattorna på plåten och låt det vara fritt ungefär 2 cm mellan varje. Strö över sesamfrön och lite flingsalt och grädda 5-10 minuter till de är svagt gula.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.