När Dajm är inblandat måste det ju helt enkelt vara enormt gott. Cirka 40 kakor.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
Blanda matfett, sockersorterna, sirap, mjöl och bakpulver i en matberedare (eller blanda med elvispen, gå lika bra). Kör på högsta hastighet tills degen blandats.
- Krossa dajmen i mindre bitar. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta raskt in dajmkrosset, spara lite kross till garnering.
- Dela degen i 3 lika stora bitar, rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite lätt och strö till sist över lite dajmkross.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt dem svalna på plåt.
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakada dessa kakor i dag. Jag håller med, när daim är med kan man inte misslyckas. Det var länge sedan jag bakade "hård" kakor. Dom var hur goda som helst. Kommer att baka dom många gånger.....
Mycket goda! Bakade dubbelsats men hade bara en dubbeldajm, de blev hur goda som helst. Nästa gång jag bakar dem ska jag ha i rätta mängden dajm, då blir de ännu godare. Full pott!
mmmmmmuuums vad gott!!!! daim är såå gott!!! och kombinationen kolakakor/daim var toppen!!
KANON!!!! Gjorde dubbel sats på en gång för jag förstod på receptet att de skulle vara goda.
Bakade dubbel sats av dessa kakor. Gissa om de var försvinnande goda, många ville ha receptet.
Mmm, bland de godaste kakorna jag någonsin ätit, tar slut hur snabbt som helst! Tack för receptet, det kommer att användas flitigt ;)
Bakade dessa till dotterns kalas - de blev mycket uppskattade! Ska baka en ny omgång till helgen till nästa kalas. Detta är ett recept jag kommer att använda mig av många gånger.
Har ett liknande recept, bakade dem igår - hade 1 dubbeldaim i degen och 1 Daim uppepå och smält choklad på mmmmmm :-9