Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispiga kolakakor

(8 kommentarer)  
Krispiga kolakakor Krispiga kolakakor
Skriv ut

När Dajm är inblandat måste det ju helt enkelt vara enormt gott. Cirka 40 kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader. Blanda matfett, sockersorterna, sirap, mjöl och bakpulver i en matberedare (eller blanda med elvispen, gå lika bra). Kör på högsta hastighet tills degen blandats.
  2. Krossa dajmen i mindre bitar. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta raskt in dajmkrosset, spara lite kross till garnering.
  3. Dela degen i 3 lika stora bitar, rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite lätt och strö till sist över lite dajmkross.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt dem svalna på plåt.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • grill 1 februari 2009

    Bakada dessa kakor i dag. Jag håller med, när daim är med kan man inte misslyckas. Det var länge sedan jag bakade "hård" kakor. Dom var hur goda som helst. Kommer att baka dom många gånger.....

  • Mehukatti 3 mars 2009

    Mycket goda! Bakade dubbelsats men hade bara en dubbeldajm, de blev hur goda som helst. Nästa gång jag bakar dem ska jag ha i rätta mängden dajm, då blir de ännu godare. Full pott!

  • eva_jonte 5 mars 2009

    mmmmmmuuums vad gott!!!! daim är såå gott!!! och kombinationen kolakakor/daim var toppen!!

  • berntolof 7 april 2009

    KANON!!!! Gjorde dubbel sats på en gång för jag förstod på receptet att de skulle vara goda.

  • Lycka14 3 augusti 2009

    Bakade dubbel sats av dessa kakor. Gissa om de var försvinnande goda, många ville ha receptet.

  • Ilovechoklad1 15 november 2011

    Mmm, bland de godaste kakorna jag någonsin ätit, tar slut hur snabbt som helst! Tack för receptet, det kommer att användas flitigt ;)

  • Alice07 30 november 2011

    Bakade dessa till dotterns kalas - de blev mycket uppskattade! Ska baka en ny omgång till helgen till nästa kalas. Detta är ett recept jag kommer att använda mig av många gånger.

  • eva_jonte 3 juni 2013

    Har ett liknande recept, bakade dem igår - hade 1 dubbeldaim i degen och 1 Daim uppepå och smält choklad på mmmmmm :-9

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.