Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbiskvier

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Doften av julbak som sprider sig i huset skapar verkligen julstämning,vem vet, kanske kommer detta att bli framtidens klassiker....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda den rivna mandelmassan och kanel i en skål. Blanda i äggvita tills det är en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. Tag kakorna från plåten och låt svalna på galler.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gladamalina 31 oktober 2011

    Min kompis Sofia O, "pepparkasfreak" älskar dessa! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.