Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakshus

(1 kommentar)  
Skriv ut

Lätt att göra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, sirap och fett i en kastrull. Värm tills fettet smält. Tillsätt Kryddor och mjölk och låt blandningen kallna. Rör i bikarbonaten och liten av mjölet. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet till en fast och smidig deg. Svep in degen i folie och låt den vila i kylen, minst en dygn.
  2. Rita upp delarna till huset på en rutat papper ( 2 rutor = 1cm). Mallarna bör sedan klippas ut i kartong. Märk mallarna, se teckning. Sätt på ungnen. Knåda degen smidig på mjölet på bakbord. Grädda helst en prov kaka, kavla till 2-3mm om kakan flyter ut, Arbeta in lite mer mjöl. Kavla ut degen till långa fyrkanter, 2-3mm. Lägg den på mallarna med lite mellanrum och skär ut delarna (om de utskurna bitarna flyttas från bakbord till plåt blir de lätta skeva.) Ta bort överflödig deg. Skär ev. ut fönsterrutor, men det är enklare att spritsa fönster med kristyr.
  3. Grädda delarna i mitten av ungnen. Lägg på mallarna efter gräddningen och kontrollera att måtten stämmer. Skär ev. kanterna raka. Låt delarna svalna på plåtarna.
  4. Gräddningstid: Större delar 10-15 minuter Mindre delar 5-7 minuter På 175 grader.
  5. Lycka till!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ratata69 15 december 2012

    OK, det är säkert ett bra recept på degen, men det behövs ju ett bra lim att sätta ihop huset med också. Hur gör du det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.