Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparstekt karré

 
Skriv ut

Grillfavoriterna – saftig fläskkarré med smak av timjan och basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Örtoljan: Blanda örtkryddorna med olivoljan i en skål. Spara lite till pensling under grillningen. Vänd karré skivorna i örtoljan och låt dem ligga 1-2 tim. Ansa salladslökarna men låt den del av blasten vara kvar.
  2. Foliepaket: Lägg tomaterna var och en på en bit oljad aluminiumfolie. Strö över örtkryddor och flingsalt. Förslut folien omkring tomaterna och lägg dem på grillen. Lägg lökarna på grillen, pensla med lite grillolja.
  3. Ta upp karré skivorna ur örtoljan och skaka av den. Grilla skivorna ca 4 min på vardera sidan. Krossa pepparkornen något i en mortel och blanda med den sparade örtoljan ( ej den som köttet har marinerats i ). Pensla karré skivorna på den grillade sidan när köttet ligger kvar på grillen. Salta lätt. Lägg upp på tallrikar med tomat och lökar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.