Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karré i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Karré i lergryta tillsammans med diverse rotfrukter och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg lergrytan minst en kvart i kallt vatten. Dela rot- och grönsakerna i jämnstora bitar (grovt ). Krydda karrén och bryn den ev. i en stekpanna för att få en fin stekyta. Lägg grönsaker och karrén samt kokosmjölken i lergrytan. Ställ in den i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt den stå inne ca 1½ timma. Låt grytan stå och vila ett tag innan du skär upp den i skivor. Sila av grönsakerna, ta bort apelsinbitarna, spar spadet. Mixa grönsakerna till mos i en matberedare, späd ev. med spadet. Skär upp karrén i skivor och servera den tillsammans med grönsakspurén och ev. några kokta eller stekta potatisar. Gröna ärter passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.