Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaket med amarettifylld mitten

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En grillad efterätt är väl aldrig fel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du inte hittar amarettibiskvier så ta mandelbiskvier och häll på några droppar amarettolikör eller bara mandelbiskvier, det blir gott ändå.
  2. Krossa biskvierna grovt och lägg dem i en stor skål. Tillsätt mandel, strösocker, smör och citronskal. Nyp ihop blandningen med fingrarna tills det liknar grova brödsmulor. Tillsätt äggulan och rör om så att blandningen håller ihop.
  3. Dela persikorna och kärna ur dem. Doppa persikorna i citronsaft. Dela up fyllningen mellan persikohalvorna och pressa ner fyllningen i håligheten.
  4. Gör i ordning 6 storaa ark aluminiumfolie, ca 20 cm i diameter. Lägg 2 fyllda persikohalvor på varje ark och forma till ett löst paket. Försegla ändarna. Grilla tills persikorna är mjuka och fyllningen bubblar. Servera varma med vaniljglass

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.