Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Philadelphiatårta med räkor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en av mina absolut favoriträtter på buffebordet. Har blivit så populär hemma att den t.o.m måste serveras på julbordet. Servera den som bufferätt med salta kex eller smörgåsrån. Konstiga kombinationer men himmelskt tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och paprika fint. Slå philadelphia osten i en skål och blanda i lök och paprika hacket. Rör om ordentligt. Bred ut röran på ett fat ex tårtfat , pizzatallrik eller liknande. Ska vara ca 1 - 1,5 cm tjockt lager.
  2. Bred tacosås över hela ostmassan, ett tunt lager. Fördela den rivna osten över tacosåsen. Hit kan du förbereda. Gör gärna detta någon timme innan servering och ställ i kylen så smakerna får "gifta sig " med varandra. Strö räkorna ovanpå osten vid servering. Serveras med smörgåsrån eller salta kex

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Rosi-62 11 juni 2010

    tackat, hade detta på min sons studentfest och det var många positiva utrop att det var supergott.

  • 7201 27 juli 2010

    Detta ska jag göra när jag komer hem från semestern nästa vecka... låter hur gott som helst. Återkommer med kommentar när jag testat. Sussi

  • Wickis 5 augusti 2010

    Låter roligt! jag ska ha kräftskiva och detta kanske kan va ngt att mumsa på också. Men en undran..det är altså ingen botten på tårtan..?Kladdar inte allt fast i tårtspaden o tårtfatet? Tacksam för svar för den lät god o lite udda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.