Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pina Colada biskivier

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Biskiver med kokos- och ananassmak. Essenser kan också ersättas med ananaslikör och Malibulikör för att ge den mer vuxen smak. Passa bra att bjuda på nyårsafton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet.
  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm diameter och platta till toppen. Eller klicka ut smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
  5. Koka socker och vatten tills lagen tjocknar. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning. Låt blandningen svalna i rumstemperatur.
  6. Tillsätt mjukt matfettet i små klickar under omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.
  7. Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Låt de bli kalla.
  8. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfett i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen.
  9. Doppa biskvierna i chokladen och låt den stelna. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.