Biskiver med kokos- och ananassmak. Essenser kan också ersättas med ananaslikör och Malibulikör för att ge den mer vuxen smak. Passa bra att bjuda på nyårsafton.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet.
- Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm diameter och platta till toppen. Eller klicka ut smeten.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 min Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
- Koka socker och vatten tills lagen tjocknar. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning. Låt blandningen svalna i rumstemperatur.
- Tillsätt mjukt matfettet i små klickar under omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.
- Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Låt de bli kalla.
- Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfett i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen.
- Doppa biskvierna i chokladen och låt den stelna. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger
Publicerat den
15 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar