Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinjenötsflarn med lime

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

De här små flarnen är något utöver det vanliga. De blir pricken över i:t tillsammans med någon god mousse eller glass. Gör gärna dubbel sats. De är försvinnande goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela 1/3 av pinjenötterna på längden (!) och finhacka resten. Det är lite pilligt att dela på längden men det blir dekorativt. Annars kan man finhacka hela mängden.
  2. Blanda nötter, socker, honung och smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk när smöret har smält. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt rivet limeskal.
  3. Klicka ut smeten på två bakpappersklädda plåtar. En knapp tesked smet per kaka blir lagom. Lämna ordentligt med mellanrum emellan så att inte flarnen flyter ihop under gräddningen.
  4. Grädda flarnen mitt i 200 grader varm ugn i 5-6 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.
  5. Hantera varsamt eftersom flarnen är väldigt spröda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.