- Serverar: 25 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
De här små flarnen är något utöver det vanliga. De blir pricken över i:t tillsammans med någon god mousse eller glass.
Gör gärna dubbel sats. De är försvinnande goda.
Instruktioner
- Dela 1/3 av pinjenötterna på längden (!) och finhacka resten. Det är lite pilligt att dela på längden men det blir dekorativt. Annars kan man finhacka hela mängden.
- Blanda nötter, socker, honung och smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk när smöret har smält. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt rivet limeskal.
- Klicka ut smeten på två bakpappersklädda plåtar. En knapp tesked smet per kaka blir lagom. Lämna ordentligt med mellanrum emellan så att inte flarnen flyter ihop under gräddningen.
- Grädda flarnen mitt i 200 grader varm ugn i 5-6 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.
- Hantera varsamt eftersom flarnen är väldigt spröda.
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar