Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättar med stekta kaneläpplen

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Plättar älskas av de flesta. Här med karamelliga äpplen till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smält smör. Låt stå och svälla en stund. Grädda plättarna i en plättlagg med lite smör i. Håll plättarna varma under folie i ugn.
  2. Skär äpplena i tärningarna och stek dem gyllene i lite smör i en stekpanna. Häll över socker och kanel och låt det smälta. Vispa grädden lätt.
  3. Varva plättarna med varma äppeltärningar och servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.