Pösmunkar! Det låter något!
Instruktioner
- Smält chokladen i grädden på svag värme under omrörning. Håll såsen varm på mycket svag värme.
- Smält smöret på svag värme i vattnet. Dra upp värmen, koka upp, häll i mjölet och vispa kraftigt tills smeten släpper från kastrullen. Låt svalna och vispa in äggen gradvis tills degen är glansig och slät.
- Sätt ugnen på ca 110 grader. Hetta upp oljan i en stor frityrgryta till 190 grader. Lägg 6-8 små degbitar med två teskedar i oljan och fritera i 5 minuter (inte kortare!) tills de blir dubbelt så stora. Vänd dem då och då. Lyft ur dem med hålslev, låt rinna av på hushållspapper och håll dem varma i ugnen medan resten friteras. Varmhåll också 4 desserttallrikar.
- Blanda strösocker och kanel på en flat tallrik och rulla munkarna i det.
- Lägg 4 munkar på varje varm tallrik och ringla chokladsåsen över dem. Servera medan allt är varmt.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar