Instruktioner
Botten: Rör smör och socker poröst.
Tillsätt resten och rör ihop till en smet.
Bred ut smeten i en långpanna ev. klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca. 30 minuter, pröva med sticka när den börjar se klar ut. Låt kallna.
Krossa polkagrisarna i en mortel, med kniv eller hammare. Det får gärna vara lite små bitar också. (Ta inte sockerfria för de är så hårda.)
(Man kan använda 3 Fazer mintkakor små runda med silverpapper eller 6 st after eigt)
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kall kastrull och smält det sedan på svag värme under omrörning. (OBS! polkagrisarna smälter inte)
Om glasyren blir för tjock kan man blanda i lite grädde eller mer choklad.
Bred glasyren över den kalla kakan. Låt kallna något och skär kakan i fyrkantiga bitar.
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli
Supergod kaka, tack för receptet! Nästa gång jag gör den ska jag nog spara polkagrishacket och lägga det på glasyren istället, nu blev det lite klumpigt.