Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskakor

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 8 minuter
Skriv ut

Gott tillbehör till kött eller fågel. Lätt samt då det går att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

Koka potatis och palsternackor. Pressa och rör försiktigt ihop med lite salt och peppar Kavla ut smördegsplattorna till en rektangel. Lägg på presset. Rulla ihop som en rulltårta. Skär i ca 2 cm tjocka skivor och lägg snittytan på en plåt med bakpapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över riven ost. Grädda potatiskakorna i 225 grader i ca 8 minuter tills de får fin färg. Servera till kött eller fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.