Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled Pork- på grillen!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 8 timmar 15 minuter
Skriv ut

Pulled Pork är ett fantastiskt långkok som många förknippar med regniga höstkvällar och kyliga vinterdagar. Nu är det dags att tänka om! Förbered köttet som vanligt i ugnen (punkt 1 nedan). Lägg det sedan på grillen när gästerna kommer (punkt 4) och vips har du sommarens härligaste grillmiddag fixad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Pulled pork: Gnugga in kryddmixen i karrén. Låt ligga i rumstemperatur i 1 timme. Lägg karrén/lägg i en gryta och sätt på locket, sätt in i ugn på 100° i 7‐8 timmar. Ta ut och låt svalna lite. Repa karrén trådig med gafflar eller med händerna. Blanda med hoisinsås, sötsur sås och salt. Låt gärna vila över natten.
  2. 2. Sötsur sås: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, sjud i 15‐20 min och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  3. 3. Inlagd rödlök: Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i löken. Marinera i minst 1 timme.
  4. 4. Servering: Lägg ut köttet på plåt och rosta i ugn på 225° i 10‐15 min, rör om då och då. För att få riktig sommarkänsla kan du välja att värma allt på direkt värme på grillen istället för i ugnen. Blanda eventuellt i mer hoisinsås och sötsur sås efter tycke och smak. Servera med grönsaker och inlagd rödlök, gärna i bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.