Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpadipp på surdegssnittar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbart god röra att lägga på en bit rostat bröd. Pumpan mosas och blandas med vitlök, koriander och fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela surdegsskivorna i mindre bitar. Pensla dem med olivolja, strö över flingsalt och rosta dem i en stekpanna ett par minuter på varje sida.
  3. Skär pumpan i mindre bitar och lägg bitarna i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i ca 15 minuter, tills pumpan är mjuk.
  4. Lägg pumpaköttet i en skål och mosa det lätt med en gaffel. Blanda i olivolja, pressad vitlök och korianderfrön. Tillsätt yoghurt, färsk hackad koriander, salt och peppar. Rör om till en jämn dipp och smula ner fetaosten.
  5. Servera tillsammans med det rostade brödet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.