Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och apelsinfromage

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En klassisk dessert som alla gillar! Det finns något härligt gammaldags över en fin fromage. Den ska förberedas i god till och behöver inte tas fram i förväg. En fromage smälter heller inte. Servera den läckert syrliga fromagen med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv skalet av en apelsin och pressa den. Sjud upp rabarber, apelsinsaft och skal. Rör ned socker, småkoka 30 min till massan blir lite seg. Låt kallna.
  2. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Fiska upp dem, smält på lägsta värmen. Låt svalna.
  3. Vispa grädden hårt. Vänd ned rabarbern och mandeln.
  4. Rör ned gelatinet i en fin stråle. Slå upp fromagen i vattensköljd form. Ställ i kyl 2-3 tim.
  5. Vänd upp på fat. Strö på kokos och garnera med apelsinskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.