Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbercurd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Läcker söt/syrlig curd att servera till nybakade scones eller att ha i bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg den i en kastrull med lock och häll på vattnet. Låt det småkoka i ca 5 minuter. Sila rabarbermoset i en bunke. Du behöver 3/4 dl rabarbersaft. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rabarbersaften. Vispa till en tjock kräm över vattenbad. Låt curden kallna något och tillsätt smöret. Rör tills curden är jämn. Klicka ner krämen i en ren burk och förvara den kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.