Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbercurd med mascarponekräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyskördad rabarber kokas till en sötsyrlig curd och får sällskap av mild mascarponekräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt rabarbern koka sönder, ca 5 min.
  2. Blanda maizena och limesaft och rör ner.
  3. Dra av från värmen. Tillsätt äggulorna och smöret under omrörning. Ställ tillbaka på plattan på låg värme. Rör tills curden tjocknat. Låt kallna.
  4. Mascarponekräm: Separera äggvitan och gulan i två bunkar. Vispa gulorna och socker pösigt och rör ner mascarpone. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i mascarponeblandningen.
  5. Häll rabarbercurd i glas. Fyll på med mascarponekrämen. Toppa med krossade skorpor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.