- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Tårta med körsbär, choklad och mascarponeost.
Instruktioner
- Vispa ägg, kaffe, matolja och filmjölk tillsammans.
- Blanda alla torra ingedienser i en bunke. Tillsätt dem sedan till äggsmeten. Vispa på en långsam hastighet.
- Förbered tre bakformar ca 20 cm i diameter. Lägg i bakplåtspapper i varje form. Fördela smeten i de tre bakformar (samma mängd i varje form).
- Grädda kakorna ca 35 minuter i 175 grader mitten på ugnen. Kolla med provstickan och se om bottnarna är torra. Kakorna ser kladdiga ut på ytan men så ska det vara.
- Ta ut kakorna och låt de svalna i formar.
- Ta bort bottnarna från formarna och lägg de var för sig i frysen ca 30 minuter (det blir lättare att montera kakan eftersom bottnarna är något kladdiga)
- Vispa under tiden mascarpone, socker, vaniljpulver och grädde till en kräm. Tillsätt körsbärssåsen och vispa.
- Ta bottnarna från frysen. Lägg på den första ett lager med mascarponekräm. Ta den andra kakan och lägg på krämen igen. Och sedan den tredje kakan och på med krämen. Bred resterande kräm runtom tårtan. Låt stå i kylskåpet ca ½ timme innan du lägger på chokladkräm.
- Smält chokladen i vattenbad. Rör i grädde och smör. Låt svalna innan den fördelas över kakan. Garnera tårtan med körsbär eller bigaråer.
Publicerat den
4 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blott en fråga,,, var hittar du körsbärssås?
på Lidl eller Netto. jag har en sida som heter: ewabakar.blodspot.com där har jag lagt upp en bild på en körsbärssås som jag köpte på Netto så vet du hur den ser ut. /ewa
oj fel adress det ska vara så här: ewabakar.blogspot.com
tack så mycket, jag ska titta in på din sida!
Hur mycket smör ska det vara i toppingen?
oj glömde skriva smöret i ganache. tack att du frågade. rättar till på en gång. 1 msk smör ska det va/ mvh ewa
www.ewabakar.blogspot.se