En snabblagad festrätt med klsiska smaker.
Instruktioner
- Skiva gurkorna tunt. Skala och skiva löken. Blanda grädde, senap, gurkor, scharlottenlök och vinäger till såsen i enskål.
- Putsa köttet och skär det i cm tjocka bitar. Salta och peppra och stek det snabbt i smör och olja i en het stekpanna
- Ta upp köttet och häll gräddblandningen i stekpannan. Låt såsen koka ihop något, ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och ställ åt sidan.
- Rårakor:
Skala potatis och lök till rårakorna. Lägg potatisen i kallt vatten medan löken hackas fint.
- Vispa upp ägget, blanda salt och majsstärkelse. Riv potatisen fint och blanda den med ägg, mjölblandningen och hackad lök.
- Hetta upp en eller flera stekpannor med olja eller smör. Stek 4 stora rårakor på medelstark värme i 3-4 min på ena sidan, 2-3 på andra. De ska vara frasiga i kanten.
- Lägg en råraka på tallriken och servera med rådjursragu, garnera med ärtskott.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar