Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk och äggratäng.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här rätten är supergod och lätt att fixa. Passar både till fredagsmyset som att bjuda dina gäster på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ganska stor eldfast form. Koka äggen, hacka dem och lägg i formen. Strö räkorna över. Gör en vit stuvningssås genom att smälta lite margarin, rör i ett par matskedar mjöl och späd med mjölk, grädde och lite fiskbuljong, krydda och blanda i dillen. Häll stuvningen över räkorna. Gröp ut ett franskbröd och smula över i formen. Smält margarinet och ringla det till sist över. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 15 minuter.
  2. Servera med en god sallad och ett kylt vitt vin eller en öl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.