Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk och kräftstjärtstårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En perfekt förrätt till nyår. Tårtan kan förberedas och går även bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och rör ner det i brödsmulorna. Tryck ut brödmassan i en smord rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå svalt ca 1 timme.
  2. Finhacka räkorna och kräftstjärtarna. Låt gelatinbladen ligga i blöt i lite vatten ca 10 minuter, ta upp och krama ur all vätska. Lägg det i en kastrull och låt det smälta på svag värme.
  3. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, tillsätt gelatinet sist och blanda väl. Fördela fyllningen jämnt och fint på bottnen.
  4. Låt tårtan stå svalt. i minst 5 timmar eller gärna över natten. Garnera strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.