- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En perfekt förrätt till nyår.
Tårtan kan förberedas och går även bra att frysa.
Instruktioner
- Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och rör ner det i brödsmulorna. Tryck ut brödmassan i en smord rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå svalt ca 1 timme.
- Finhacka räkorna och kräftstjärtarna. Låt gelatinbladen ligga i blöt i lite vatten ca 10 minuter, ta upp och krama ur all vätska. Lägg det i en kastrull och låt det smälta på svag värme.
- Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, tillsätt gelatinet sist och blanda väl. Fördela fyllningen jämnt och fint på bottnen.
- Låt tårtan stå svalt. i minst 5 timmar eller gärna över natten. Garnera strax före servering.
Publicerat den
6 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar