- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket gott och enkelt att baka.
Instruktioner
- Stöt kummin/krydda i mortel.
Ljumma mjölken till fingervarmt.
Smula jästen i en bunke eller blanda den med lite mjöl om det är torrjäst.
Häll mjölken i bunken och rör i jästen (färsk).
Tillsätt salt, kummin och mjöl.
Arbeta degen slät och fin.
- Rulla ut degen på mjölat bord till en längd och dela i 20 bitar. Forma varje bit till en bulle. Lägg över en duk och låt jäsa i 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
- Strö rågmjöl på bakbordet och kavla ut varje bulle först med en slät kavel och sedan med en kruskavel på båda sidorna. Bröden skall vara ca 20 cm i diameter.
- Lägg på plåtpapper. Grädda mitt i ugnen ca 9 min eller tills bröden fått fin färg.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar