Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågknäcke

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket gott och enkelt att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kummin/krydda i mortel. Ljumma mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke eller blanda den med lite mjöl om det är torrjäst. Häll mjölken i bunken och rör i jästen (färsk). Tillsätt salt, kummin och mjöl. Arbeta degen slät och fin.
  2. Rulla ut degen på mjölat bord till en längd och dela i 20 bitar. Forma varje bit till en bulle. Lägg över en duk och låt jäsa i 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Strö rågmjöl på bakbordet och kavla ut varje bulle först med en slät kavel och sedan med en kruskavel på båda sidorna. Bröden skall vara ca 20 cm i diameter.
  4. Lägg på plåtpapper. Grädda mitt i ugnen ca 9 min eller tills bröden fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.