- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En ungersk maträtt som är fantastiskt god. Motsvarar svenskans potatisgratäng.
Instruktioner
- Koka potatis och ägg, låt svalna.
Fräs löken i rikligt med margarin.
Skiva potatis i ca ½ cmstora bitar.
Skiva äggen
Skiva korven.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smöra formen. Varva potatis, ägg och korv.
Häll över lite av löken tillsammans med margarinet. varva tills formen inte kan ta mer eller tills du kan kan täcka maträtten med potatis. Häll över resten av löken o margarinet. Smeta på lite gräddfil alt. créme fraiche.
- In i ugnen i ca 40 min tills ytan är gyllenbrun.
Publicerat den
7 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tackar ödmjukast för ett riktigt gott recept! Drog ned ganska mycket på mängden margarin och adderade salt, vitlökspulver samt rikliga mängder paprikapulver i de olika lagren av basingredienser! Mycket smaskigt och uppskattat av alla i familjen!