Den här ungerska rätten innehåller även rökt korv.
Instruktioner
- Skala och skiva potatisen. Lägg den i en skål med vatten så att den inte mörknar. Hacka löken fint. Skiva den rökta korven.
- Smält baconfettet och fräs den finhackade löken tills den är mjuk men utan att ta färg. Sänk värmen och blanda ner paprika- och chilipulver. Sjud några minuter under omrörning.
- Låt potatisen rinna av väl och blanda ner den i löken. Vänd ordentligt så att alla skivor är täckta av fett. Salta och tillsätt de hela kumminfröna och så mycket vatten att det täcker.
- Sjud 20-25 minuter eller tills potatisen är mjuk. Tillsätt den skivade korven när drygt valva tiden har gått.
- Servera med tjocka skivor bröd.
- Man kan tillsätta 1 msk sur grädde eller gräddfil till varje portion. Det ändrar visserligen hela idén med den här rätten och de allra flesta ungrare skulle tycka att det var ett falsarium, men det smakar mycket bra och är väl värt ett försök.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar