Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikapotatis (Paprikás krumpli)

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här ungerska rätten innehåller även rökt korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Lägg den i en skål med vatten så att den inte mörknar. Hacka löken fint. Skiva den rökta korven.
  2. Smält baconfettet och fräs den finhackade löken tills den är mjuk men utan att ta färg. Sänk värmen och blanda ner paprika- och chilipulver. Sjud några minuter under omrörning.
  3. Låt potatisen rinna av väl och blanda ner den i löken. Vänd ordentligt så att alla skivor är täckta av fett. Salta och tillsätt de hela kumminfröna och så mycket vatten att det täcker.
  4. Sjud 20-25 minuter eller tills potatisen är mjuk. Tillsätt den skivade korven när drygt valva tiden har gått.
  5. Servera med tjocka skivor bröd.
  6. Man kan tillsätta 1 msk sur grädde eller gräddfil till varje portion. Det ändrar visserligen hela idén med den här rätten och de allra flesta ungrare skulle tycka att det var ett falsarium, men det smakar mycket bra och är väl värt ett försök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.