Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Randiga kanelkakan

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En saftig och god kaka med smarrig kanelfyllning

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen 175 g Smörj och bröa en form 1 1/2 liter, inte för vid. För att få formen högre fäst ett bakplåtspapper på kantens insida och låt det sticka upp ca 5 cm. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner de i smeten varvat med gräddfilen. Blanda kanel och socker i en skål. Häll lite av kanel sockret i botten av formen. Varva sedan smet och kanelsocker, 3 lager av varje är lagom. Av sluta med kanelsocker och strö över pärlsocker. Grädda kakan i drygt en timme, ganska lång ner men ej i botten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.