Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottafylld aubergine

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Grillade aubergineskivor rullas ihop med en fyllning av ricottaost, spenat och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av stjälkfästet på auberginen och skiva den på längden i åtta skivor. Strö salt över båda sidorna av skivorna, låt dra 15 minuter och skaka av saltet.
  2. Hetta upp en grillpanna och pensla den med olja. Grilla aubergineskivorna 2-3 minuter på varje sida tills gyllene med tydliga märken från grillpannan. Lägg på ett plant arbetsbord.
  3. Blanda ricottaost, spenat, strimlad basilika och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Portionera upp ostkrämen mitt på aubergineskivorna och rulla ihop dem. Fyllningen ska hjälpa rullen att hålla ihop. Garnera med basilikablad och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imminn 7 december 2010

    Hej! Jag har letat efter ett recept som jag tror att du har delgett oss här på Matklubben. Jag kan tyvärr ej hitta detta. Det var smördegsplattor och spenat och något mer som man gjorde som en rulltårta. Känner du igen detta, så snälla skicka receptet till mej. MVH Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.