Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottafyllda jalapeno i parma

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Kryddiga jalapenos fylls med ricotta- och fetaostkräm och bryns med knaprig parmaskinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull, tillsätt jalapenosen och låt dem sjuda två minuter. Lägg över i en skål med kallt vatten och låt dem svalna helt. Lägg över i ett durkslag och låt rinna av.
  2. Skär ett snitt i varje jalapeno som är stort nog för att kunna ta ut kärnhusen. Använd en tesked och ta bort kärnhus och kärnor.
  3. Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ricottaost, fetaost och örter i en liten skål och krydda väl. Portionera upp blandningen i jalapenosen och linda en skiva skinka runt varje jalapeno.
  4. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Bryn jalapenosen runtom cirka fyra minuter, tills de är gyllene. Lägg över i en ugnsfast form och ugnsstek dem cirka åtta-tio minuter tills parmaskinkan är krispig. Låt dem rinna av på hushållspapper och låt svalna cirka fem minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.