Kryddiga jalapenos fylls med ricotta- och fetaostkräm och bryns med knaprig parmaskinka.
Instruktioner
- Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull, tillsätt jalapenosen och låt dem sjuda två minuter. Lägg över i en skål med kallt vatten och låt dem svalna helt. Lägg över i ett durkslag och låt rinna av.
- Skär ett snitt i varje jalapeno som är stort nog för att kunna ta ut kärnhusen. Använd en tesked och ta bort kärnhus och kärnor.
- Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ricottaost, fetaost och örter i en liten skål och krydda väl. Portionera upp blandningen i jalapenosen och linda en skiva skinka runt varje jalapeno.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Bryn jalapenosen runtom cirka fyra minuter, tills de är gyllene. Lägg över i en ugnsfast form och ugnsstek dem cirka åtta-tio minuter tills parmaskinkan är krispig. Låt dem rinna av på hushållspapper och låt svalna cirka fem minuter före servering.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar