- Serverar: 20-25 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
När jag var liten brukade farmor alltid baka "Rinas nötsnibbar" för det visste hon att jag bara älskade!
Den här kakan tillhör helt klart en av mina favoriter och jag delar gärna med mig av receptet till er.
Instruktioner
- Fördela det kalla smöret i mjölet med fingertopparna. Häll i grädden och arbeta hastigt samman allt. Låt degen vila svalt i en timme.
- Vispa upp äggvitorna lätt med en gaffel. Blanda i nötter, mandel och florsocker. Rulla fyllningen till en smal längd låt den vila i kylskåpet medans ni kavlar ut degen.
- Rulla degen till en längd och kavla sedan ut den.Lägg fyllningen mitt på degen och vik sedan över degen. Rulla allt försiktigt så det ser fint ut.
Vänd så att skarven kommer neråt.
- Pensla med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker alt. nötter/mandel
- Skär med en vass kniv ca 2 - 2,5 cm breda bitar. Flytta över bitarna till en plåt och grädda kakorna i 175 grader i ca 12-13 minuter.
- Lycka till!
Publicerat den
25 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar