Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rinas Nötsnibbar

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

När jag var liten brukade farmor alltid baka "Rinas nötsnibbar" för det visste hon att jag bara älskade! Den här kakan tillhör helt klart en av mina favoriter och jag delar gärna med mig av receptet till er.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela det kalla smöret i mjölet med fingertopparna. Häll i grädden och arbeta hastigt samman allt. Låt degen vila svalt i en timme.
  2. Vispa upp äggvitorna lätt med en gaffel. Blanda i nötter, mandel och florsocker. Rulla fyllningen till en smal längd låt den vila i kylskåpet medans ni kavlar ut degen.
  3. Rulla degen till en längd och kavla sedan ut den.Lägg fyllningen mitt på degen och vik sedan över degen. Rulla allt försiktigt så det ser fint ut. Vänd så att skarven kommer neråt.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker alt. nötter/mandel
  5. Skär med en vass kniv ca 2 - 2,5 cm breda bitar. Flytta över bitarna till en plåt och grädda kakorna i 175 grader i ca 12-13 minuter.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.