Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris- och kycklinglåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god och lättlagad rätt som passar såväl till barn som till vuxna. Påminner lite om Flygande Jakob.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten till riset och lägg i buljongtärningen. När buljongen smält lägger du i riset och låter det koka som vanligt på svag värme.
  2. Vispa grädden med curry, salt och peppar (bara så att de blandas).
  3. När riset kokat färdigt - lägg det i en smord ugnssäker form i ett jämnt lager. Dela upp kycklingen i bitar (valfri storlek) och lägg dessa över riset. Häll över grädden.
  4. Skiva bananer i tunna skivor och lägg dessa överst. Låt stå i ugnen till allt blivit genomvarmt och bananerna fått färg. Serveras tillsammans med sallad!
  5. Om så önskas passar även jordnötter till denna rätt, hacka då dessa och häll över riset.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bappi 19 augusti 2009

    Jag säger bara gott :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.