Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rispytt med filé och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten är vacker och enkel att göra. En bra middag mitt i veckan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm 1 msk olja i en wok eller stor stekpanna, helst av teflon, på medelvärme. Vispa ägg med lite salt och peppar i en skål (ta det lugnt med saltet eftersom sojasåsen är salt). Häll ägget i stekpannan och stek en halv minut, rör hela tiden tills ägget är lätt smuligt. Ta upp ur woken och ställ åt sidan. Torka av med hushållspapper om det behövs.
  2. Tärna fläskköttet, skiva vårlökarna. Häll resterande olja i woken och höj till medelvärme. Stek fläskkött och lök på hög värme i en minut eller tills köttet är lätt brynt och löken mjuk.
  3. Häll på lite sojasås, rör sedan i räkorna, riset och ärterna samt buljong eller vatten. Sänk värmen något. Stek medan du rör, i 3-4 minuter. Tillsätt äggröran och stek ytterligare några sekunder så att allt bli varmt. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.