Den här rätten är vacker och enkel att göra.
En bra middag mitt i veckan.
Instruktioner
- Värm 1 msk olja i en wok eller stor stekpanna, helst av teflon, på medelvärme. Vispa ägg med lite salt och peppar i en skål
(ta det lugnt med saltet eftersom sojasåsen är salt).
Häll ägget i stekpannan och stek en halv minut, rör hela tiden tills ägget är lätt smuligt.
Ta upp ur woken och ställ åt sidan. Torka av med hushållspapper om det behövs.
- Tärna fläskköttet, skiva vårlökarna.
Häll resterande olja i woken och höj till medelvärme. Stek fläskkött och lök på hög värme i en minut eller tills köttet är lätt brynt och löken mjuk.
- Häll på lite sojasås, rör sedan i räkorna, riset och ärterna samt buljong eller vatten.
Sänk värmen något. Stek medan du rör, i 3-4 minuter.
Tillsätt äggröran och stek ytterligare några sekunder så att allt bli varmt.
Servera genast.
Publicerat den
2 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar