Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rissallad med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk, lätt och lite annorlunda sallad i italiensk tappning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spola hastigt av med kallt vatten i ett durkslag. Låt rinna av och häll över i en salladsskål. Tillsätt olivoljan, rör om och låt svalna.
  2. Koka salladsärtorna i 1 minut i lättsaltat vatten. Skala räkorna, skär de soltorkade tomaterna i strimlor, skär gurkan i tärningar och dela körsbärstomaterna i kvartar. Lägg alltsammans i skålen med ris, tillsätt salladsärtor och oliver.
  3. Rör sammans alla ingredienser till dressingen i en skål och häll den sedan över riset. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera rissalladen med ett gott lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.