Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rocky Road muffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mumsiga muffins med dumle, jordnötter och choklad, allt gott i en kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°. Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt
  2. Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit och pösig smet. Slå i äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Tillsätt mjöl och kakao och rör om. Rör ner mjölk och till sätt sedan vit choklad, dumle och nötter.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 18 minuter tills muffinsarna rest sig och toppen återtar sin form när man trycker försiktigt på den. Lägg över på galler och låt svalna.
  4. Lägg den mörka chokladen i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll grädden över chokladen och låt stå några minuter. Rör till en jämn smet och låt sedan stå och svalna i 30 minuter tills glasyren är tjock och blank.
  5. Bred chokladglasyren över muffinsen och strö sist över vit choklad, nötter och dumle.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lina_stenvall@hotmail.com 18 oktober 2014

    De ser otroligt fina ut (satte ännu mer ovanpå än du har på bilden), men själva muffinsen blev alldeles för kompakta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.